Dinsdag 24 november 2009


Kunst in mijn Buurt en Community Art


  Theaterwerkplaats DE REST in Peru

22 – 29 november, Nationaal Theater Festival, Peru

De Peruaanse theatergroep Arena y Esteras die eind april een bezoek bracht aan Utrecht, organiseert dit jaar het Nationale Theaterfestival van Peru (Muestra Nacional de Teatro Peruano).
Renée Fleuren en Jasper Hogenboom van Theaterwerkplaats DE REST uit Maarssen maakten kennis met de Peruaanse groep door in april een voorstelling met hen te maken. Nu reist De Rest af naar Villa el Salvador in Peru om daar de kunst af te kijken van hoe theater verbonden kan worden met haar omgeving, of zelfs hoe het leven op een plek verbonden is met theater. Op de website van het community art lab is in december hun reisverslag te lezen,
Lees verder


  Bouam: De kracht van poppentheater in Afrika 

Donderdag 26 november, 16.00 – 18.30u, U-theater Studio T, Kromme Nieuwegracht 20, Utrecht 
Why Theatre? Op 26 november is het Togolese vrouwenpoppentheaterzelschap Bouam te gast bij Why Theatre?op de Universiteit Utrecht. Why Theatre? bestaat uit een film over het werk van Bouam in Togo, zij zullen een een aantal poppenscènes spelen en aanwezigen uitnodigen om de poppen zelf uit te proberen. 

De toegang tot Why Theatre? is gratis, maar reserveren is gewenst. Stuur je reservering, onder vermelding van 'Why Theatre? Bouam', naar whytheatre@theatrestudies.nl, Lees verder


  17 januari CD presentatie De Verborgen Stem

De Verborgen Stem vond op zondag 15 november voor de derde keer plaats in Overvecht. In Cultuurhuis Stefanus werd luidkeels gezongen door de Indische zanggroep 'de Huiskamer', de Griekse Zanggroep, Baha'i koor Qudrat en 'De Stem des Volks'.

CD presentatie
De Verborgen stem ging de afgelopen paar maanden  op zoek naar deze 'verborgen stemmen' in de wijken Lombok, Zuilen en Overvecht.
Op 17 januari wordt de compilatie cd van De Verborgen Stem gepresenteerd. De locatie is nog een verrassing en wordt binnenkort bekend gemaakt op www.kunstinmijnbuurt.nl enwww.kosmopolisutrecht.nl,
 Lees verder


  Lombok bij de Kop

Ulu moskee Lombok, Kanaalstraat 36, tijdens openingsuren van de moskee, dagelijks van 10 uur tot 1,5 uur na zonsondergang 
Wie de Ulu moskee in Lombok betreedt, wacht meer dan een rij uitge
trapte schoenen. Sinds oktober 2009 zijn daar de portretten van een aantal Lombokkers te bekijken. In filmpjes van drie tot vier minuten vertellen zij over hun band met Lombok.
 Deze collectie moet in de loop van 2009 en 2010 uitgroeien tot een dertigtal korte films.
Een uitgebreid artikel hierover verschijnt woensdag 2 december op de Kunst in mijn buurt pagina in het Stadsblad. 

'Lombok bij de Kop' is een project van filmmakers Ylonka van Es en Peter Dubois.
Meer info: peterdubois@livingdoc.nl,
 Lees verder


  Blockparty!  

Vrijdag 8 januari, Stefanus Overvecht 
Inmiddels zijn er al twee Block Party's achter de rug in "de Steef" (Stefanus Cultuurhuis in Overvecht). Stichting Habek en Stichting Roots and Borders initiëren de eerste drie, waarna het stokje wordt overgedragen aan de Overvechtse jongeren zelf. In januari is de derde Block Party. Het credo luidt: hoe meer initiatieven, hoe vetter de party!

Op woensdag 2 december kan je een uitgebreid artikel lezenop de Kunst in mijn buurt pagina in het Stadsblad

Alvast benieuwd naar een van die buitengewone talenten? kijk dan op
www.poernaka.com , Lees verder


Wijzig uw gegevens of meld u af van de nieuwsbrief.
Copyright © 2007 Vrede van Utrecht.
 
www.vredevanutrecht.nl

 


Deze e-mailing is verzorgd met www.mailinglijst.com