20 en 21 juni, Stadsschouwburg Utrecht

Meld je hier aan.

20 en 21 juni 2013 staat Vrede van Utrecht in het teken van Kunst en Verzoeningsprocessen. In het tweedaagse Community Arts Festival kijken we naar de rol van kunst voor verzoeningsprocessen dichtbij in Nederland, maar ook op plekken waar dat veel heftiger is dan bij ons, zoals in Noord-Ierland, Peru, Rwanda, Servië, Israël, Palestina, Guatemala en Afghanistan. In voorstellingen, gesprekken en actieve workshops kom je meer te weten over het indrukwekkende werk dat community kunstenaars daar doen. Klik hier om je aan te melden en lees het programmaboekje.

Dag 1

De centrale focus ligt vandaag op kunstenaars die in soms heftige conflictsituaties en met gevaar voor eigen leven door middel van kunst het verschil maken in de wederopbouw van verwoeste samenlevingen. Wat drijft hen? Wat is zo bijzonder aan de kunst die zij op deze plekken tot stand brengen? Hoe zit het met westerse kunstenaars die in voormalige oorlogsgebieden als neutrale partij een bijdrage denken te leveren? Wat hebben zij daar eigenlijk te zoeken? Klik hier om je aan te melden.

lees meer

Dag 2

Vandaag draaien we de spiegel deels om en onderzoeken, samen met collega's uit het buitenland, wat de bijzondere kracht van community arts in Nederland is. Maar we bieden ook een aantal van de activiteiten van gisteren nog een keer aan, soms met een ander accent. Aan de vragen van gisteren worden enkele vragen toegevoegd. Klik hier om je aan te melden.

lees meer

Workshops

In de middag bieden wij een mix van activiteiten aan. Sommige zijn laagdrempelig en laten vooral zien of meedoen. Andere zijn er op gericht om kritisch na te denken en mee te discussiëren. Aan u de keuze. Alle routes stellen de vraag: wat is het nut van kunst in (voormalige) oorlogsgebieden? En: wat hebben kunstenaars die zelf dit soort heftige ervaringen niet hebben meegemaakt op deze plekken te zoeken?
lees meer